Vuoden rally-tokojuniori ja rally-tokoseniori

Rally-Tokoyhdistys palkitsee vuosittain vuoden rally-tokojuniorin ja rally-tokoseniorin kannustaakseen koiranomistajia koiraharrastustoimintaan. Palkintoperusteena voi olla aktiivinen osallistuminen rally-tokotoimintaan tai rally-tokon perusajatuksen menestyksekäs toteuttaminen.

 

Vuoden 2019 rally-tokoseniori: saksanmetsästysterrieri Nacho

 Rally-Tokoyhdistyksen hallitus on äänestänyt vuoden 2019 rally-tokosenioriksi saksanmetsästysterrieri Nachon, omistajana ja ohjaajana Katri Lehmonen.

 "Hei, tässä pieni tarina Rallyseniorin matkasta :)

Minulla on kaksi saksanmetsästysterrieriä. Rotu ei ole yleinen ja koirani taitavat olla ainoita rotunsa edustajia joita on nähty kisakentillä mm. rally-tokossa.  

Nuorempi koirani Simba (RTVA) on harrastanut ja kisannut rallya lähes koko ikänsä.
Vanhempi koirani Nacho teki rallyjuttuja omaksi iloksi mamman kanssa, mutta mm. Nachon vilkkaudesta johtuen ei uskallettu ihan heti kisakentille lähteä.
Vuonna 2015 (koira oli 9v!)  iski kuitenkin kisakärpänen ja koska alokasluokassahan koira on hihnassa, suuntasimme kisoihin ja selvitimme hienosti ALO- luokan kolmella peräkkäisellä tuloksella parin kuukauden aikana.
Nachon kontakti oli jotain aivan uskomatonta eikä miehenikään voinut uskoa että meidän villivekara Nacho pystyi keskittymään niin hienosti kisasuorituksiin!
 
Mamma sitten päätti, vaikka alo- luokka olikin mennyt mainiosti, että avoon ei ainakaan uskalleta mennä, kun koira pitää irti päästää :)
Samana syksynä kuitenkin startattiin avossa, vieläpä sisähallikisoissa ja Nacho oli luottamuksen arvoinen ja teki hienoa työtä radoilla.
Näin selvitettiin myös avo- luokka hienosti kolmella peräkkäisellä tuloksella.
 
Sitten tuli haaste eteen, nimittäin käytösruutu.
Siihen ei ilmeisestikään omistajan rahkeet riittääneet tämän veijarin kanssa, joten tuli harmittava katko rallyyn.
Kun sitten "yllättäen" käytösruutu poistui lajista, olimme taas uutta intoa täynnä ja jatkoimme kisauraa!
 
Niinpä 2019 alkuvuodesta starttasimme voittajaluokassa ja mammaa jännitti niin hirveästi, että eka kisa meni täysin sen piikkiin.
Seuraavat kisat sujuivatkin sitten rennommin ja Nacho rallatteli upeassa kontaktissa tarkasti ja iloisesti kolme peräkkäistä tulosta (99, 95, 73).
 
Käytiin Kuopiossa asti triplakisoissa, treenattiin vähän mökillä mestarin liikkeitä ja oli uskomaton tunne että Nacho- papparaisen kanssa olimme päässeet rally-tokon ylimpään luokkaan, vielä menestyksekkäämmin kuin Simban kanssa!
Mestarista otimme alkuun kaksi nollaa, koska liikkeet eivät olleet valmiita ja esim. toisella radalla ollut merkki ei onnistunut. Niihin ratoihinkin mahtui kyllä huikeita kohtia, mm. oikealla puolella liikkestä istumaan jääminen! Kukakohan oli sen opettanut Nacholle, ehkäpä Simba ;)
Siitä sitten lähti tulokset rullaamaan ja teimme hienoja mestarin ratoja ja mikä parasta, meillä oli niin hauskaa yhdessä!
Nachosta tuli vielä "parempi" rallykisakoira, kuin Simbasta! Mamman jännitys kaikkosi ja todellakin nautimme kisaamisesta ja olimme omassa "kuplassamme".
Kisapaikoilla herra pappakoira tuppasi hieman kuumua, mutta kun astuimme kisakehään, olimme oitis siellä kuplassamme ja muu maailma unohtui täysin.
Aika nopeasti saimme kaksi valiotulosta ja pariin otteeseen tuomarin palkinnonkin!
 
Kun sitten tänä keväänä koronatilanne otti ylivallan, Lohjan keväiset tuplakisat ensin siirrettiin ja sitten peruttiin kokonaan. Oli tarkoitus yrittää saada pappakoira valioksi vanhoilla päivillään :)
Koronatilanne toi kaikinpuolin ikäviä asioita elämäämme ja pahin kaikista oli Nachon sitkeä silmätulehdus, joka monien tutkimusten jälkeen osoittautui päässä olevaksi kasvaimeksi, joka aiheutti silmän oireita.
Rally-tokoilumme siis päättyi juuri ennen viimeistä valiotulosta ikävästi.
Shokki oli melkoinen ja mamma ei ole ikinä itkenyt niin paljon.
Kävimme erikoislääkäreillä ja lopulta neurologilla ja pään kuvauksissa.
 
Diagnoosista on nyt (05/2020) noin kuukausi aikaa.
Nacho on kuin nuori koira, se leikkii, riehuu, tekee pitkiä lenkkejä ja nauttii mökkeilystä ja koiramaisesta elämästä.
Koska Nacho on niin hyvässä kunnossa eikä kasvain toistaiseksi aiheuta suurempaa harmia, saamme vielä jatkaa yhteistä matkaamme vähän aikaa.
 
Seniorikoira Nacho aloitti rallyssa kisaamisen 9- vuotiaana ja olisimme jatkaneet kohta 14 vuotta täyttävän teräspappakoiran kanssa rallya varmasti jatkossakin.
 
Koskaan ei voi tietää huomisesta ja mitä tuleman pitää.
Pitää nauttia joka hetkestä täysillä!
Rally-toko oli meille niin sopiva laji Nachon kanssa, että hulivili ja temperamenttinen, veteraani-ikäinen metsästysterrierikin sai siitä niin paljon iloa että se teki radoilla aina parhaansa ja yhteistyömme oli nautinnollista.
 
Esimerkkinä myös muille siitä, että jokainen rotu soveltuu rally-tokoon eikä ikäkään ole este.
Tammitörmän NachoNACHO, synt. 7.9.2006.
 

Vuoden 2019 rally-tokojuniori: Veera Murtomäki

 Rally-tokoyhdistyksen hallitus on valinnut vuoden 2019 junioriksi Veera Murtomäen.

Veeran harrastustausta rally-tokossa

Veera on harrastanut koiransan Minnin kanssa rally-tokoa n. 2 vuotta. Minni on Veeran ensimmäinen koira ja hän on kouluttanut sen eri lajeihin ihan itse. Veera toimii Minnin ohjaajana kaikissa Minnin harrastuksissa ja kilpailuissa. Rally-tokoa koirakko aloitteli käymällä joillakin yksityisten järjestämillä kursseilla ja myöhemmin he ovat harrastaneet rallya yhdistysten kursseilla. Koirakon ensimmäiset viralliset rally-tokokisat olivat kesällä 2019. Niistä he saivat hyväksytyn tuloksen. Kilpailu oli samalla mittelspitzien rotumestaruuskilpailu, jossa koirakon sijoitus oli 3. Toiset viralliset kisat olivat viime syksynä. Näissä kisoissa he saivat myös hyväksytyn tuloksen sekä tuomaripalkinnon. Samassa kisassa koirakko edusti harrasteseuransa piirinmestaruusjoukkueessa. Joukkuekilpailusta seura sai hopeaa. Veera ja Minni osallistuivat myös v. 2019 nuorten SM-kilpailuihin. He voittivat nuorempien ikäsarjan 100 pisteen suorituksella. Kolmas virallinen kilpailu oli loppusyksystä, jolloin koirakko voitti luokkansa 100 pisteen suorituksella tällöin Minni sai myös koulutustunnuksen RTK1. Koirakko on jatkanut rally-tokoharrastustaan kahden yhdistyksen kursseilla ja he tulivat valituiksi vuoden vaihteessa mukaan Janakkalan koirakerhon rally-tokon valmennusryhmään sekä Kennelliiton nuorten rally-tokon valmennusryhmään. 

Veeran motivaatio ja molempien osapuolten taidot ovat vieneet koirakkoa eteenpäin hienosti. Työn alla ovat tällä hetkellä jo MES -liikkeet, mutta kisasuorituksia on ”säästelty” tähän syksyyn, jolloin Veera ja Minni ovat mukana piirinmestaruuskilpailuissa (5.9.) Janakkalan koirakerhon joukkueessa. Koirakko on ilmoittautunut myös RT -kilpailuun 13.9. Vantaalle sekä nuorten rally-tokon SM -kilpailuihin Ouluun 27.9. Koirakko edustaa myös rally-tokon SM -joukkuekilpailuissa 10.10. Liedossa joko omaa seuraansa/rotuyhdistystään. 

Muut lajit

Veera harrastaa Minnin kanssa rally-tokon lisäksi näyttelyitä, JH:ta ja noseworkkia sekä kaikkea kivaa puuhastelua arjessa. Veera on aloittanut koirien esittämisen näyttelyiden virallisissa luokissa n. 1,5 vuotta sitten. Hän on esittänyt Minniä kaikissa koiran käymissä näyttelyissä ja menestystä on kertynyt mukavasti: mm. 16 sertiä suomesta (eniten valkoisilla mittelspitzeillä) ja melkoinen liuta eri sertejä ulkomailta. Viime vuoden aikana Minni voitti 12 eri titteliä näyttelyistä, viimeisimpänä voittaja -19 titteli messarista. Veera on handlannut Minnille rodun erikoisnäiyttelyssä BIS -juniorin arvon (ensimmäinen valkoinen mittelspitz suomessa) ja VSP -sijoituksen juniori-ikäisellä koiralla. Myös Luxenburgin juniorimuotovalion arvo on ensimmäinen laatuaan valkoiselle, suomalaiselle mittelspitzille :). Veera esittää myös muiden ihmisten omistamia koiria näyttelyissä. Viime vuoden aikana hänen esittämänsä koirat saavuttivat yhteensä 25 titteliä eri näyttelyissä koti- ja ulkomailla. JH:ta Veera on harrastanut n. 2 vuotta. Hän lainaa mielellään eri koiria JH -kisoihin, sillä haluaa oppia tuntemaan ja käsittelemään erilaisia koiria ja rotuja. Minnin kanssa paras sijoitus JH -kisoissa on ollut BIS2 ja viime viikonloppuna Veera voitti piirinmestaruuden JH -kilpailussa Riihimäen KV näyttelyssä lainakoiralla. JH:n suomenmestaruusosakilpailuista Veeralta löytyy sijoitus 4. 

Minnin kanssa on ollut hauska kokeilla erilaisia juttuja. Koirakko on käynyt jopa dobo-tunnilla, mikä oli molempien mielestä tosi hauskaa. Nosework -harrastus on tullut koirakon lajeihin viime syksynä ja toivottavasti he pääsevät kisaamaan tässäkin lajissa mahdollisesti jo tänä vuonna, kun laji virallistui vuoden vaihteessa. Harrasteseurassamme (JANKK) on lähdetty liikkeelle nosen kanssa tosimielellä ja siellä on luvattu järjestää epävirallisia ja virallisia kisoja lähitulevaisuudessa. Parivaljakolla riittää ideoita toteutettavaksi usein myös arjessa. Veera hämmästyttää Minniä esim. taikatempuilla tai he opettelevat uusia temppuja tai rakentavat pihalle esteradan. Uskon, että kaikesta tästä yhdessä puuhastelusta on hyötyä rally-tokon puolella ja toisaalta taas rally-toko antaa valmiuksia muihin harrastuksiin, niin virallisiin kuin ”epävirallisiinkin”. Tärkeintähän kaikessa on ohjaajan ja koiran hyvä suhde ja halu toimia yhdessä . 

Harrastustausta yhdistystoiminnassa

Veera on jäsenenä Etelä-Hämeen koirakerhossa, Janakkalan koirakerhossa, Suomen Mittelspitz ry:ssä, Kenneljunioreissa ja Rally-tokoyhdistyksessä. Veera on osallistunut aktiivisesti koulutuksiin yhdistyksissä ja hän talkoilee myös mielellään harrastuksensa eteen. Minni oli Suomen Mittelspitzyhdistyksen pentukilpailun, valkoisten pentujen toinen vuonna 2018 ja vuodelta 2019 odottelemme hyvää sijoitusta vuoden näyttelykoirakilpailusta. Etelä-Hämeen koirakerho palkitsi Minnin nuoren näyttelykoiran palkinnolla viime vuoden tulosten perusteella. Minni sai Suomen mittelspitz -yhdistyksen stempparipalkinnon mittelspitzien rally tokon rotumestaruuskilpailuissa, kun hän sijoittui alokasluokan parhaaksi rodun edustajaksi. Tänä vuonna rotumestaruuksia ei ratkota, joten Minnillä on kunnia kantaa palkintoa seuraavaan syksyyn saakka. Veera ja Minni ovat osallistuneet myös Pohjois-Hämeen kennelpiirin nuorisoleirille ja tänä vuonna olisi ollut innostusta osallistua uudelleen koiraleireille sekä nuorisolle tarkoitettuihin koulutuksiin. Valitettavasti olemassa olevan tilanteen vuoksi kaikki tällaiset tilaisuudet on jouduttu perumaan. Veera kokee yhdistyksissä harrastamisen mukavaksi ja pikku hiljaa yhdistystoiminnasta kertyy lisää kokemusta, että toivottavasti Veeralla innostus riittää ja hän toimisi joskus tulevaisuudessa yhdistyksissä erilaisissa tehtävissä. EHKK:ssa ja JANKK:ssa ei ole erikseen nuorisotoimintaa, joten Veera harrastaa ja kisaan JH:ta lukuun ottamatta aikuisten porukoissa. 

Tavoitteet rally-tokossa

Veeran ja Minnin tavoitteena on kehittyä lajin parissa ja koiran kouluttamisessa. Rally-toko on "täynnä" asioita, jotka oppii vain harrastamalla ajan kanssa ja kuuntelemalla kokeneiden harrastajien/valmentajien oppeja. Veera toivoo, että Minnin motivaatio rallyyn säilyy hyvänä, sillä rally on ehdottomasti ollut aina koiran suosikkilaji! Tämä vuonna koirakko kilpailee avo -luokassa. Veera haluaa valmistautua aina huolella kilpailuihin.


Vuoden 2018 rally-tokoseniori: TULOSSA!

 

 Vuoden 2018 rally-tokojuniori:  TULOSSA! 


Vuoden 2017 rally-tokoseniori: TULOSSA!

 

 Vuoden 2017 rally-tokojuniori: TULOSSA!

 


Vuoden 2016 rally-tokoseniori: sekarotuinen Peppi

 Rally-Tokoyhdistyksen hallitus on äänestänyt vuoden 2016 rally-tokosenioriksi sekarotuinen Peppi, omistajana ja ohjaajana Christina Sanchez.

 Peppi on nyt 10-vuotias ja kilpailee alossa. Koiran kilpailu-ura on alkanut vanhoilla päivillä eli juuri vuonna 2016. Anomuksen meille toimitti Pepin omistaja ja hänen sanoja lainataksemme: ”Minulle on ehdottoman tärkeää molempien koirieni kanssa, että harrastaminen on niistä hauskaa. Peppi on perusluonteeltaan huoleton ja iloinen höppänä, jonka kanssa ei tarvitse jännittää kisatilanteessa, vaan voi oikeasti suorittaa radan "hymyssä suin hännät heiluen".” 
Hakemuksessa kiteytyy se rallyn "syvin olemus" eli rallyn iloisuus ja koiralähtöisyys.

 Vuoden 2016 rally-tokojuniori: Linnea Pietikäinen

 Rally-tokoyhdistyksen hallitus on valinnut vuoden 2016 junioriksi Linnea Pietikäisen.

 Linnea on 12-vuotias nuori koiran ohjaaja. Linnea kilpailee 9-vuotiaan sileäkarvainen kettuterrieri Flown kanssa. Heillä on kilpailuoikeus voittajaan.Anomuksen meille toimitti Linnean äiti. ”Kummatkin ovat mielestäni toteuttaneet Rally-tokoa iloisin mielin ja ystävällisesti. Linnealla on ollut palava into harjoitella lajia ja kehittyä siinä. Kummatkin ovat hyvässä yhteistyössä oppineet uusia asioita sekä oppineet ymmärtämään toisiaan ja toimimaan yhdessä. Linnea on itse osannut hakea itsenäisesti tietoa ja kokeilla koiran kanssa toimimista ja tullut taitavammaksi koiranohjaajaksi.”


Vuoden 2015 rally-tokoseniori: espanjanvesikoira Tulimaan Omar ”Ramo”

Rally-Tokoyhdistyksen hallitus on äänestänyt vuoden 2015 rally-tokosenioriksi espanjanvesikoira Ramon, Tulimaan Omar, omistajana ja ohjaajana Marika Raittinen.

Ramo on nyt kahdeksan vuotias ja kilpailee mestariluokassa. Anomuksen meille toimitti Marikan treenikaveri, joka toteaa anomuksessa muun muassa seuraavasti: ”Ramo ja ohjaajansa Marika Raittinen toteuttavat rally-tokon perusajatusta täydellisesti. He ovat ihanteellisia kilpakumppaneita ja kannustavia treenikumppaneita. Molemmat ovat liikenteessä aina iloisella ja ystävällisellä asenteella, pilkettä silmäkulmassa. Viikoittainen treenikerta on kuulemma Ramon oma irrotteluhetki.”


Vuoden 2014 rally-tokoseniori: australianpaimenkoira Pyrzillac’s Ax-On-Man ”Onni”

Rally-Tokoyhdistyksen hallitus on äänestänyt vuoden 2014 rally-tokosenioriksi australianpaimenkoira Onnin, Pyrzillac’s Ax-On-Man, omistajana ja ohjaajana Anne Huhtanen.

Onni aloitti rally-tokossa kisaamisen 10 vuoden ja 9 kuukauden iässä elokuussa 2014. Tällä hetkellä Onni kisaa voittajaluokassa. Onni on menestyksekkäästi harrastanut myös agilityä, tokoa ja pk:ta. Rally-toko on mielekäs harrastus Onnille vanhuuspäiville kun muut harrastukset ovat käyneet liian raskaiksi. Anomuksen meille toimittivat Anne Huhtasen seuratoverit Lakeuden Agilityurheilijoista.


Vuoden 2013 rally-tokojuniori: Laura  Lintenhofer

Rally-tokoyhdistys haluaa kannustaa nuoria harrastus- ja järjestötoimintaan. Laura on toiminnallaan edistänyt rally-tokoa. Hän on aktiivisesti osallistunut yhdistyksen toimintaan, kilpaillut menestyksekkäästi perheensä koirien kanssa ja osoittanut oma-aloitteisuutta sekä toteuttanut reilua harrastaja-asennetta.

Vuoden 2013 rally-tokoseniori: Green Perry`s Chocolate "Into"
Rally-toko yhdistys haluaa kannustaa iäkkäämpien koirien omistajia etsimään yheisiä harrastuksia ja opettelemaan uusia taitoja koiriensa kanssa. Into on erinomainen esimerkki siitä kuinka vanhemmankin koiran kanssa voi harrastaa menestyksekkäästi!


Rally-tokoyhdistys  haluaa kannustaa nuoria harrastus- ja järjestötoimintaan ja on tästä syystä jakanut

Kannustusdiplomin seuraaville nuorille:
Ilona Nevalainen
Iida Lappi
Kiia Keränen


SM-finaalin mitalistit 9.11.2013 Lempäälä 

1. Heidi Pirttimäki ja "Nekku" x-rotu 99 p.  TS
2. Kirsi Petäjä ja Starsky On The Sky "Saku" bordercollie 97p. 
3. Virpi Mustiala ja Fannimer Alvaro "Gromit" kromfohrländer 91p. 

SM-kilpailun joukkue-mitalistit

1. Suomen Sveitsinpaimenkoirat , 280 p
ALO Miia Toivonen, Zweierteam Ribes 98
ALO Kirsi Lehikoinen, Gunhild Vom Gipfelfeuer 85
AVO Johanna Heiman, Pikkukengurun Elmeri 97
VOI Vesa Kallio, Ronetta's Alfred 85
MES Erja Nurmisto, Berlida Bonelli HYL

2. Lappeenrannan rallytokoilijat, 277 p
ALO Ella Lehtonen, Sabletail's Lion Mind 100
AVO Sonja Meuronen, Starsky Words Of Future HYL
AVO Nea Mikkola, Alive 87
VOI Liisa Kotisalo, Milfeddyg Innemend Elaika 85
VOI Tiina Mynttinen, Placo Excel 90

3. Rally-tassujen Karvatassut, 274 p
ALO Tuula Kivistö, Kotilinnun Bongari 99
ALO Suvi Palttala, Harpersband Andrey Arshavin 95
AVO Kati Rouhento, Puuparran Milli 96
MES Krista Karhu, Brookbend Caperberry 79

TS-joukkue Jankin Punatulkut
ALO Mari Kiuru, FinnNoir Gimi-R 95
AVO Sanna Koskenmäki, Elfina 76
AVO Marja-Terttu Keränen, Tollerbay Fritz Von Tistel 94
VOI Aila Komppa, Facilis Jessica HYL
VOI Hanna Karjalainen, Sensusan Utopia 75

 


 

2012

2012 vuoden Rally-Tokojuniori: Nea Lahtinen
2012 vuoden Rally-Tokoseniori: bordercollie Manta (Viirunaaman Ansa), om. Taina Määttänen
2012 vuoden ALO-Veteraani: bordercollie manta (Viirunaaman Ansa), om. Taina Määttänen

SM-TULOKSET Veikkola 18.11.2012

YKSILÖKISA

1. Krista Karhu, Brookbend Blyana, Bea, berninpaimenkoira, 99p
2. Kirsi Petäjä, Starsky On The Sky, Saku, bordercollie, 92p
3. Paula Speer, Eyewitness CSI, Casey, bordercollie, 91p
Tuomarin suosikki: Paula Heinonen, Fotodogin Baby Charmina, Minttu, lagotto romagnolo, 91p

JOUKKUEKISA

1. SIJA: 288 pistettä
Joukkueenjohtaja: Krista Karhu
Joukkue: Rally-Tassujen Karvatassut

2. SIJA: 277 pistettä
Joukkueenjohtaja: Kirsi Petäjä
Joukkue: RallyVAUhdinhurmaa

3. SIJA: 271 pistettä
Joukkueenjohtaja: Iira Liuhto
Joukkue: Vehnäterrierit onnella

TUOMAREIDEN SUOSIKKI:
Joukkueenjohtaja: Mira Kalliovaara
Joukkue: Santa's Little Helper

 


 

2011

2011 vuoden Rally-Tokojuniori: Petra Skogberg.
2011 Vuoden Rally-Tokoseniori: karkeakarvainen saksanseisoja Saana, om. Jonna Rusi
2011 ALO-veteraani: Kääpiöpinseri Humblepup Viking, TICO, 
om. Sanna Pääkkönen

SM-TULOKSET Hyvinkää 26.11.2011

YKSILÖKISA

1 Paula Melartin, Germany, Leevi, bichon frise 74p
2 Iira Liuhto, Nikita, Lily, vehnäterrieri 71p

JOUKKUEKISA

1. SIJA: I-HAH A 288p
Claudia Ottka ja Tuikku, x-rotu (VOI) 95p
Claudia Ottka ja Flamma, pyreneittenpaimenkoira (AVO) 96p
Laura Nissinen ja Toto, lagotto romagnolo (ALO) 72p
Katja Rahkola ja Elsa, länsigöötanmaanpystykorva (ALO) 97p

2. SIJA: Impivaaran Ralli-Hallit 1 282p
Taru Perttula ja Sohvi, amerikanstaffordshirenterrieri (VOI) HYL <70p
Sari Strömberg ja Vinski, mudi (VOI) 92p
Leena Himberg ja Alex, bordercollie (ALO) 73p
Leena Himberg ja Lucy, bordercollie (ALO) 95p
Miia Hoskari ja Rilla, pitkäkarvainen collie (ALO) 95p

3.SIJA: Jankkin villit vetskut 267p
Pia Heikkinen ja Tessa, welsh corgi cardigan (VOI) 79p
Elina Heikkinen ja Lola, belgianpaimenkoira tervueren (AVO) 97p
Mikko Perkkala & Lelu, mittelspitz (ALO) 78p
Jonna Rusi ja Saana, karkeakarvainen saksanseisoja (ALO) 91p

TUOMARIN SUOSIKKI: Vehnäpellon Jengi 258p
Iira Liuhto ja Lily, vehnäterrieri (MAL) 73p
Satu Erkiö ja Aatu, vehnäterrieri (AVO) 73p
Susanna Turtiainen ja Jymy, vehnäterrieri (AVO) 90p
Marianne Jokinen ja Rover, vehnäterrieri (ALO) 95p

 


 

2009

Saila Kurki on palkittu vuoden 2009 rally-tokojuniorina. Saila edustaa aktiivista nuorta koiraharrastajaa. Saila on myös kilpaillut menestyksekkäästi rally-tokossa. Suomalainen Rally-Tokoyhdistys haluaa kannustaa nuoria harrastus- ja järjestötoimintaan sekä edustamaan positiivisia koirankoulutusmenetelmiä.

Vuoden 2009 rally-tokoseniorina on palkittu Suvi Ruuhosen 13-vuotias cairnterrieri Alma. Alma on erinomainen esimerkki siitä, kuinka koiraharrastuksen voi aloittaa menestyksellisesti vanhemmankin koiran kanssa! Suomalainen Rally-Tokoyhdistys haluaa kannustaa iäkkäämpienkin koirien omistajia etsimään yhteisiä harrastuksia ja opettelemaan uusia taitoja koiriensa kanssa.